ΞΕΧΑΣΤΕ ΤA ΠΡΟΒΛΗΜΑTA ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η Εστία της Νέας Σμύρνης

Η Εστία της Νέας Σμύρνης

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για τη Νέα Σμύρνη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερθούμε στην περιβόητη «Εστία» της. Ενώ είναι όμως ξακουστή, λίγοι γνωρίζουμε το έργο και την ιστορία που έχει η Εστία της Νέας Σμύρνης.

Η Εστία της Νέας Σμύρνης, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1930 με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των Μικρασιατών προσφύγων και ιδιαίτερα όσων ήρθαν από τη Σμύρνη. Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ήταν μια πρωτοβουλία του σωματείου «Ένωσις Αστών Προσφύγων» υπό την προεδρία του Αθανάσιου Καρύλλου. Τότε ιδρύθηκε το σωματείο «Λέσχη Νέας Σμύρνης». Πρωταρχικός στόχος της λέσχης ήταν η άμεση ικανοποίηση των οικιστικών αναγκών. Στη συνέχεια, αποσκοπούσε στην καλλιέργεια φιλικών σχέσεων μέσω των μελών του καθώς και στη δημιουργία μέσων προς επωφελή κοινωνική δράση και ψυχαγωγία.

Η Εστία της Νέας Σμύρνης
Η Εστία της Νέας Σμύρνης

Στις αρχές του 1939, μετονομάστηκε σε «Εστία Νέας Σμύρνης». Οι στόχοι και οι δραστηριότητες της Εστίας διευρύνθηκαν σημαντικά περιλαμβάνοντας τη διάσωση, τη συλλογή και τη μελέτη υλικού με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου και της Θράκης. Επίσης, την ανάπτυξη κοινωνικής, μορφωτικής , εθνικής και φιλανθρωπικής δράσης Τα συμβολικά θεμέλια έγιναν στις 23 Απριλίου 1939 από τον βασιλιά Γεώργιο Β΄, αλλά οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1955, οπότε πραγματοποιήθηκε νέα τελετή θεμελίωσης.

Μόνιμη στέγη το 1975

Η Εστία άλλαξε πολλές φορές στέγη μέχρι το 1975 όπου εγκαταστάθηκε πλέον μόνιμα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο γνωστό νεοκλασικό Μέγαρο. Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο, χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Παυλίδη. Το χτίσιμο έγινε με κρατικές δαπάνες και εισφορές πολλών συλλόγων προσφύγων.

Φτάνοντας στο σήμερα και ειδικότερα στο Μάρτιο του2009, το συμβούλιο της αποτελείται από 7 μέλη και προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Να σημειώσουμε εδώ ότι η θητεία του είναι τριετής.

Στο κτίριο στεγάζονται όλα τα τμήματα του ιδρύματος ενώ διαθέτει και μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Ο ρόλος της Εστίας στη ζωή της πόλης, ήταν και είναι πολύ σημαντικός. Στα πρώτα δύσκολα χρόνια το σημαντικότερο πρόβλημα της Νέας Σμύρνης ήταν η κατασκευή κατοικίας από τους πρόσφυγες – ιδιοκτήτες οικοπέδων. Τότε η Εστία δημιούργησε μια επιτροπή για την επίλυση του προβλήματος. Αυτή κατέληξε σε διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος από το κράτος για την οικοδόμηση του οικισμού.

Η Εστία της Νέας Σμύρνης – πνευματικό κέντρο της πόλης

Τα μεταπολεμικά χρόνια, η δράση της περιορίζεται στα μορφωτικά και ψυχαγωγικά πλαίσια και παραμένει μέχρι τις μέρες μας σημαντικό πνευματικό κέντρο της πόλης. Η αποστολή της είναι: η συλλογή, μελέτη και περίσωση του εθνικού, πνευματικού, ιστορικού, λαογραφικού και γλωσσικού πλούτου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης, της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και Τενέδου, που εκριζώθηκε από τις εστίες του. Επίσης, έχει πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική δράση που απευθύνεται τόσο στα Μέλη και τους Φίλους της όσο και στην κοινωνία της Ν. Σμύρνης και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Είσοδος εστίας Νέας Σμύρνης
Είσοδος εστίας Νέας Σμύρνης

Η Εστία, είναι το καμάρι των ανθρώπων που ζουν στη Νέα Σμύρνη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της. Οι Νεοσμυρνιώτες ανέκαθεν υπήρξαν άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους και δύσκολα θα τους δούμε να αλλάζουν περιοχή. Στηρίζουν πάρα πολύ την αγορά της Ομήρου και συμμετέχουν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι στο να γίνει η πόλη τους ακόμα καλύτερη!

Αποφράξεις Νέα Σμύρνη

Έτσι ακριβώς φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην Αποφράξεις Νέας Σμύρνης. Γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να λειτουργεί άψογα το αποχετευτικό τους δίκτυο. Έχουν μεριμνήσει τις τακτικές συντηρήσεις των αγωγών καλώντας την πιο κατάλληλη εταιρεία αποφράξεων.

Η εταιρεία Αποφράξεις Νέας Σμύρνης, λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια. Διαθέτει τα πιο σύγχρονα ηλεκτροκίνητα, πιεστικά και ριζοκοπτικά μηχανήματα. Τα συνεργεία της είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα ώστε να ανταπεξέρχονται με πλήρη επιτυχία σε οποιοδήποτε πρόβλημα αποχέτευσης.

Αποφρακτική Νεας Σμυρνης, κοντά σας όλο το χρόνο και ολόκληρο το 24ωρο. Βρίσκεται κοντά σας 15’ αφού δεχτεί κλήση στο τηλεφωνικό της κέντρο. Εξυπηρετεί κάθε χώρο, οικιακό ή επαγγελματικό.

Τα 40 χρόνια εμπειρίας της, είναι για την Αποφραξεις Νεα Σμυρνη η καλύτερη πιστοποίηση!!

Πηγή: wikipedia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.